Skip to content

Satulan sovitus ja toppaus

Satulan sovitus ja toppaus tallilla
Hevosen selkä on herkkä alue, ja satulan rooli sen mukavuuden varmistamisessa on ratkaiseva. Satulan sovitus ja toppaus ovat olennaisia elementtejä, jotka vaikuttavat suuresti sekä ratsastajan että hevosen kokemukseen. Oikein sovitettu ja asianmukaisesti topattu satula varmistaa, että ratsastuskokemus on paitsi miellyttävä myös terveellinen hevoselle.
Satulan sovittaminen on tarkkaa työtä, joka vaatii asiantuntemusta ja huolellisuutta. Jokaisen hevosen selkä on ainutlaatuinen, ja siksi satulan tulee istua täsmällisesti, jotta se jakaa ratsastajan painon tasaisesti ja estää hankaumia tai painepisteitä. Ratsastajan painopiste vaikuttaa hevosen liikkeeseen, ja oikein sovitettu satula mahdollistaa hevosen luonnollisen liikkumisen ilman rajoituksia.
Satulan sovitus ja toppaus eivät ole kertaluonteisia toimenpiteitä. Hevosen muuttuessa esimerkiksi lihaskunnon, iän tai terveyden suhteen, satulan sovittamista saattaa olla tarpeen tarkistaa säännöllisesti. Tämä varmistaa, että satula tukee hevosen selkää optimaalisesti kaikissa tilanteissa.
Cair-paneelisatulat pitää aina sovittaa ratsastaen, mielellään kaikissa askellajeissa. On suositeltavaa pyytää paikalle Bates- ja Wintec -satuloiden valtuutettu toppaaja. Oikea kaarenleveys mitataan kaarimittarilla. Kaarenvaihdon jälkeen satulasta tarkistetaan muokkauksen ja toppauksen tarve. Oikein sovitetun ja topatun satulan alle ei tarvita satulahuovan lisäksi muita pehmusteita. Matkan pituudesta riippuen käyn sovittamassa ja toppaamassa satuloita. Satulansovituksesta voit ottaa yhteyttä joko soittaen tai viestillä. Mikäli sinulla on jo käytössä Bates, Wintec tai Arena-satula, toppaan myös käytettyjä satuloita. Kysymällä saat lisätietoja!
Satulan sovitushinnasto
Uuden satulan sovitusmaksu 50€
Käytössä olevan satulan sovitus- ja muokkausmaksu 70€
+ kilometrikorvaus 0,60€/km
Sovitusmaksua ei veloiteta satulakaupan yhteydessä.
Muokkauksessa tarvittavat tarvikkeet, sopiva kaari ja muokkauspalat laskutetaan erikseen.